Praktisch en theoretisch verkeersexamen 2017


Woensdag 21 juni hebben de kinderen van groep 7 deelgenomen aan het praktisch verkeersexamen op de fiets. Tijdens een tocht door een deel van Eindhoven konden ze laten zien dat ze de verkeersregels beheersten en toepasten. Twee kinderen krijgen het volgende jaar een herkansing, de rest van de kinderen is geslaagd.
De kinderen van groep 8 hebben tegelijkertijd hun theoretisch examen gedaan. Alle kinderen zijn geslaagd voor dit onderdeel. Zij ontvangen hun verkeersdiploma voor het behalen van de twee onderdelen.
Proficiat alle geslaagde kinderen als u op lees verder klikt, vindt u nog enkele foto’s.

Lees verder Praktisch en theoretisch verkeersexamen 2017

We proberen alles een beetje te verkoelen tijdens deze zomerse hitte

Vandaag hebben we  het schoolplein en de daken van de bovenverdieping natgespoten. Dit bracht een flinke verkoeling op deze warme dag. Daarna wilden de kinderen ook graag even wat verkoeling en dat mocht. Meneer Tinus zorgde wel even voor een verfrissing.

In de middag heeft de oudervereniging alle kinderen getrakteerd op een waterijsje vanwege het hete weer. Ook dit werd uiteraard heel erg goed ontvangen.

Leerarrangement “De Spellenfabriek”


In januari is in groep 7 en 8 gewerkt aan het leerarrangement “De spellenfabriek”.
De opdracht luidde: Ontwerp met je groepje van 3 a 4 kinderen een gezelschapsspel, te spelen door minimaal twee personen. Het spel moet diverse keren te spelen zijn, moet opgeborgen kunnen worden en moet een begrijpelijke handleiding hebben.
Op deze manier kwamen er diverse vakken aan bod: tekenen (het ontwerp), rekenen( meten), handvaardigheid maar ook werd er een beroep gedaan op creatief denken en samenwerking. Bovendien moest het spel ook gepresenteerd worden, bijvoorbeeld met behulp van PowerPoint of Prezi.
Natuurlijk werden de diverse spellen ook uitgeprobeerd , dit zorgde voor een aantal momenten vol spelplezier! Als u op lees verder klikt, vindt u nog meer foto’s.

Lees verder Leerarrangement “De Spellenfabriek”

Viering groep 3


Op vrijdag 17 maart was het dan zo ver. De viering van groep 3! In dierentuin Bombarie speelde zich een mysterieus raadsel af. Hoe kwam het dat het kleine olifantje zo moest niezen? Zelfs de dierenarts kon het verkouden olifantje niet helpen. Na grondig speurwerk van de Krok de krokodil zijn we erachter gekomen. De kinderen van groep 3 hebben door fantastisch voorlezen, goed acteerwerk, en prachtige dans en zang een geweldige viering neergezet! En met hulp van ouders zagen de kinderen en het decor er ook helemaal top uit. Iedereen bedankt!

Carnaval 2017

ff4c48e8e4cca79a8a40b1608b7c961a_L

Het Carnavalsfeest was weer een enorm succes. De kinderen hebben genoten van just dance, de beauty salon, de tattoo shop, de stilte ruimte, het spelletjes lokaal, het lokaal waar minute to win it werd gespeeld en natuurlijk het hapje en het drankje. Dit alles was mogelijk door de inzet van de oudervereniging en alle hulpouders. Iedereen hartelijk bedankt. Het was voor de kinderen een onvergetelijke middag. Wij wensen iedereen een hele fijne vakantie.