De Marathon van Eindhoven 2017

De straten van Eindhoven waren afgelopen zondag paars gekleurd! Overal waar je keek, zag je kinderen van SALTOscholen lopen. Na de challenges van afgelopen weken (SALTO gezond in beweging) waren erg veel kinderen van SALTO aanwezig bij de Marathon van Eindhoven. Wat was het weer een spektakel.
Natuurlijk was de Bergen er ook weer in paarse shirts en met de herkenbare paarse ballonnen. 127 Enthousiaste ouders en kinderen hebben zondag 8 oktober de 1,6 km en de 5 km gelopen. Alle deelnemers van de Bergen zijn fit, voldaan en tevreden over de finish gekomen. Wat een mooie prestatie!
Na de Marathon hebben ouders en kinderen in zaal Aristo de eerste prijs in ontvangst mogen nemen voor het record aantal inschrijvingen voor de Marathon van dit jaar.
Als laatste willen wij de oudervereniging bedanken voor de organisatie. Het liep weer gesmeerd!

Groep 6 naar de Ontdekfabriek

Op woensdag 27-9 hebben de kinderen van groep 6 een bezoek gebracht aan de ontdekfabriek.
Bij de ontdekfabriek hebben de kinderen een 3dpen workshop gehad.
Na het bekijken van een spannende film over avonturen en ontdekkingen, mochten de kinderen zelf aan de slag met de 3dpennen.
De kinderen hebben allemaal een eigen 3d boot gemaakt.
Kortom, een geslaagde dag, waarbij de kinderen hebben geleerd wat 2D en 3D is en zelf ervaring hebben mogen opdoen met een 3dpen.

Kick Off “SALTO gezond in beweging”

Ook de afgelopen week is er op alle 22 SALTO-scholen gesport en gewerkt aan het thema ‘gezonde leefstijl‘. Ook op “De Bergen” zijn we hier volop mee bezig.

De tweede challenge, ingesproken door de bekende vlogger Dylan Haegens, stond de hele week centraal ( voor wie nog even terug wil kijken: https://youtu.be/88ZbWzRHucY ).

Op de SALTO-scholen zag je kinderen overal ‘twee minuten sprintjes trekken‘ en dat leverde veel sportieve tafereeltjes op. In totaal is er op de SALTO-scholen 1563 km en 542 meter gesprint.

Een sportieve TOP-prestatie. Op naar de 3e challenge !

SALTOschool De Bergen heeft overigens  zo’n 127 inschrijvingen voor de Marathon. Een recordaantal! Daarmee zijn we erg goed vertegenwoordigd over een aantal weken in de stad.

Met vriendelijke groet,

Team van SALTOschool “De Bergen”

Kick Off “SALTO gezond in beweging”

Afgelopen week zijn alle 22 SALTO-scholen gestart met het 4 weken durende programma waarin bewegen en gezond gedrag volop aandacht krijgen.

De eerste van de 4 challenges, ingesproken door een bekende Nederlander / Eindhovenaar  is achter de rug ( voor wie nog even terug wil kijken: https://youtu.be/g3qk0yBfGfM ).
Op de SALTO-scholen zag je kinderen overal ‘planken‘ en dat leverde veel sportieve tafereeltjes op. In totaal is er op de scholen 14.859 minuten, ruim 247 uur geplankt.