Groep 1 en 2

Groep 1-2
Dit jaar zijn we van start gegaan met 2 groepen ½. In beide groepen stromen de nieuwe kinderen in.
In groep 1/2a  is Jan v. Geffen de leerkracht. Tanja Snijers is de leerkracht van groep 1/2b.
We werken bij de kleuters met thema’s, o.a. uit de methode Kleuterplein. Elke 3 tot 5 weken behandelen we een ander thema. Voorbeelden van de thema’s zijn ‘thuis’, ‘herfst’, ‘de boerderij’, ‘water’. De reken- en taalactiviteiten, evenals de knutselwerkjes en de spelhoeken proberen we rondom het thema te plannen. Dit gaat allemaal in samenwerking met onze spilpartners.
Verder werken we in de groepen 1 en 2 met het planbord. De kinderen hebben allemaal een eigen naamkaartje. Op het planbord staan alle activiteiten en hoeken waaruit ze kunnen kiezen. Voorbeelden van hoeken zijn een bouwhoek, een garage, lego, ontwikkelingsmaterialen, e.d.. Met behulp van het planbord zien ze wanneer een hoek ‘vol’ is. De kinderen maken hun keuze en gaan daarmee aan het werk.
Een dag bij de kleuters bestaat meestal uit kringactiviteiten, bewegingsonderwijs binnen en/of buiten, gezamenlijk een hapje eten en wat drinken, speel/werktijd, schooltv, muziek, enz. De kleuters zijn zo een groot deel van de dag al spelende aan het leren.
Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u gerust een keer binnenlopen in één van de kleutergroepen.
Groeten en tot ziens in onze groepen,
Meneer Jan en juffrouw Tanja