Groep 6

Welkom bij groep 6! Gezellig dat je even bij onze groep komt kijken. Mijn naam is Babs Senden en ik ben sinds 3 jaar leerkracht op basisschool De Bergen. Dit jaar ben ik de leerkracht van groep 6.
De vakken in groep 6 zijn veelal hetzelfde als in groep 5, maar er komen natuurlijk ook een aantal nieuwe dingen bij. In groep 6 krijgen de kinderen voor het eerst huiswerk voor de vakken Geschiedenis, Aardrijkskunde en Natuniek.
De boekbespreking en de spreekbeurt komen ook dit jaar weer aan bod. In groep 6 wordt daar iets nieuws aan toegevoegd: de nieuwskring. De leerlingen bereiden thuis een korte presentatie voor over een recent nieuwsitem. De leerlingen presenteren dit in de klas, waarbij de andere leerlingen worden uitgenodigd om mee te praten over dit item.
Leuk, maar ook erg leerzaam!
Natuurlijk staan er ook allerlei leuke activiteiten op de planning zoals de kinderboekenweek, verschillende feestdagen, schoolreisje en de viering.
Kortom, het gaat weer een leuk en leerzaam jaar worden in groep 6!
Mochten er nog vragen zijn of wilt u graag nog meer weten over groep 6? Loop dan gerust even binnen.

Groeten,

Babs Senden