Leerarrangement in groep 3

testfase
Voor de Kerstvakantie is groep 3 bezig geweest met een leerarrangement. Dit wil zeggen dat we bezig zijn geweest met een lessenreeks, waarbij we een beroep doen op de 21ste century skills. Deze lessenreeks stond in het thema sprookjes van Veilig leren lezen. De drie biggetjes, uit het gelijknamige sprookje, hebben aan de kinderen van groep 3 hulp gevraagd bij het maken van een stevig huisje. In de eerste fase hebben de kinderen informatie vergaard over het bouwen van een huis. In de tweede fase zijn de kinderen in verschillende groepjes een ontwerp gaan maken. In de derde fase zijn ze het huisje gaan bouwen, waarbij er verschillende materialen werden gebruikt. De kinderen waren erg betrokken en enthousiast. Er werd ook goed nagedacht over het eventueel moeten verzwaren van bijv. een kartonnen huisje. Na het evalueren van het samenwerken in de groepjes en de idee├źn en aanpassingen die zijn gebruikt bij het bouwen, was het tijd voor de testfase. Deze fase is zeer succesvol verlopen, dus kom maar op boze wolf! Als u op lees verder klikt, vindt u enkele foto’s.

bouwen1 bouwen7bouwen2 bouwen3 bouwen4 bouwen5bouwen6bouwen9

bouwen8IMG_6669