Continurooster

Continurooster (lunch)

Om het lunchen in goede banen te leiden, hebben we de volgende afspraken gemaakt:.

Groep 1/2 (de onderbouw)
In de onderbouw spelen de kinderen dagelijks buiten onder toezicht van leerkrachten. Om 12.00 uur lunchen de kinderen bij hun groepsleerkracht. Na de lunch spelen ze tot 12.40u buiten onder toezicht van leerkrachten.

Groep 3 t/m 8 (de midden- en bovenbouw)
De kinderen van de midden- en bovenbouw spelen dagelijks buiten, van 10.15u-10.30u en van 12.15u-12.40u, onder toezicht van leerkrachten.

Lunchpauze:
* De kinderen nemen brood (met eventueel wat fruit/groente) mee naar school;
* De lunch van het kind zit verpakt in een broodtrommeltje en drinken in een drinkbeker, pakje of flesje. Koolzuurhoudende drankjes en energiedrankjes nemen de kinderen niet mee naar school;
* De kinderen krijgen dezelfde hoeveelheid eten mee naar school, als ze thuis gewend zijn te eten;
* De kinderen laten snoepgoed thuis;
* Bij slecht weer blijven de kinderen in de klas bij de groepsleerkracht;
* De kinderen eten aan tafel;
* We stimuleren kinderen hun lunch op te eten. Brood wat niet wordt opgegeten gooien we niet weg, maar gaat weer mee naar huis;
* Na de lunchpauze is er tijd voor ontspanning en mogen de kinderen spelen tot 12.45u.

Pauze van de leerkracht
De groepsleerkracht is bijna de gehele dag bij zijn/haar groep. Wij zetten teamleden zonder groep (conciërge, IB en schoolleiding) ook in voor de pleinwacht, verder wordt er een surveillancerooster gemaakt, zodat groepsleerkrachten gedurende de dag hun pauze kunnen nemen.

Verantwoordelijkheid van de ouders:
De school heeft een actuele lijst met telefoonnummers van de ouder. Ouders zijn verantwoordelijk voor het meegeven van een gezonde lunch (pauze hapje) en drinken zonder prik. Ouders zijn ook verantwoordelijk voor het doorgeven van diëten, medicijngebruik en wijzigingen daarin.

De kleine pauze
Wij verzoeken ouders, indien gewenst,  hun kinderen een gezond klein hapje mee te geven. Als kinderen ons inziens ongezonde hapjes mee naar school nemen, zullen wij de kinderen hier in eerste instantie op aanspreken. Indien dit herhaald voorkomt,  zullen wij dit met u als ouder bespreken.