Nieuws

Sinds kort hebben wij ook een facebookpagina!

Bezoek onze facebookpagina door op onderstaande link te klikken:

Afbeeldingsresultaat voor facebook

 

De Marathon van Eindhoven 2017


De straten van Eindhoven waren afgelopen zondag paars gekleurd! Overal waar je keek, zag je kinderen van SALTOscholen lopen. Na de challenges van afgelopen weken (SALTO gezond in beweging) waren erg veel kinderen van SALTO aanwezig bij de Marathon van Eindhoven. Wat was het weer een spektakel.
Natuurlijk was de Bergen er ook weer in paarse shirts en met de herkenbare paarse ballonnen. 127 Enthousiaste ouders en kinderen hebben zondag 8 oktober de 1,6 km en de 5 km gelopen. Alle deelnemers van de Bergen zijn fit, voldaan en tevreden over de finish gekomen. Wat een mooie prestatie!
Na de Marathon hebben ouders en kinderen in zaal Aristo de eerste prijs in ontvangst mogen nemen voor het record aantal inschrijvingen voor de Marathon van dit jaar.
Als laatste willen wij de oudervereniging bedanken voor de organisatie. Het liep weer gesmeerd!

Groep 6 naar de Ontdekfabriek

Op woensdag 27-9 hebben de kinderen van groep 6 een bezoek gebracht aan de ontdekfabriek.
Bij de ontdekfabriek hebben de kinderen een 3dpen workshop gehad.
Na het bekijken van een spannende film over avonturen en ontdekkingen, mochten de kinderen zelf aan de slag met de 3dpennen.
De kinderen hebben allemaal een eigen 3d boot gemaakt.
Kortom, een geslaagde dag, waarbij de kinderen hebben geleerd wat 2D en 3D is en zelf ervaring hebben mogen opdoen met een 3dpen.

 

Kick Off “SALTO gezond in beweging”

Ook de afgelopen week is er op alle 22 SALTO-scholen gesport en gewerkt aan het thema ‘gezonde leefstijl‘. Ook op “De Bergen” zijn we hier volop mee bezig.

De tweede challenge, ingesproken door de bekende vlogger Dylan Haegens, stond de hele week centraal ( voor wie nog even terug wil kijken: https://youtu.be/88ZbWzRHucY ).

Op de SALTO-scholen zag je kinderen overal ‘twee minuten sprintjes trekken‘ en dat leverde veel sportieve tafereeltjes op. In totaal is er op de SALTO-scholen 1563 km en 542 meter gesprint.

Een sportieve TOP-prestatie. Op naar de 3e challenge !

SALTOschool De Bergen heeft overigens  zo’n 127 inschrijvingen voor de Marathon. Een recordaantal! Daarmee zijn we erg goed vertegenwoordigd over een aantal weken in de stad.

Met vriendelijke groet,

Team van SALTOschool “De Bergen”

Kick Off “SALTO gezond in beweging”

Afgelopen week zijn alle 22 SALTO-scholen gestart met het 4 weken durende programma waarin bewegen en gezond gedrag volop aandacht krijgen.

De eerste van de 4 challenges, ingesproken door een bekende Nederlander / Eindhovenaar  is achter de rug ( voor wie nog even terug wil kijken: https://youtu.be/g3qk0yBfGfM ).
Op de SALTO-scholen zag je kinderen overal ‘planken‘ en dat leverde veel sportieve tafereeltjes op. In totaal is er op de scholen 14.859 minuten, ruim 247 uur geplankt.

Oja 1 is uit

In dit bulletin vindt u o.a. informatie over:

 • Belangrijke data
 • Naschoolse Sportactiviteiten
 • Marathon 2017
 • Vakantierooster
 • Nieuws vanuit Korein Kinderplein

(meer…)

Wij zijn weer begonnen!!

Na een welverdiende vakantie hebben we vanmorgen alle kinderen, ouders en verzorgers mogen ontvangen voor het nieuwe schooljaar 2017-2018. Na een welkomstwoord door de directeur en het voorstellen van alle teamleden zijn alle kinderen via de rode loper naar binnen gegaan. Wij wensen iedereen een geweldig schooljaar.

Zomerfeest 2017

 

Afgelopen vrijdag  hebben alle kinderen en leerkrachten tijdens het zomerfeest de ouders in het zonnetje gezet die dit schooljaar op school hebben geholpen. Van de leerkrachten ontvingen de ouders een prachtige zonnebloem en de kinderen lieten een geweldige circusvoorstelling zien. Iedereen kon genieten van o.a.: leeuwen, olifanten, jongleurs, goochelaars en acrobaten. De dag werd dit jaar wederom georganiseerd door de oudervereniging van de Bergen. Oudervereniging hartelijk bedankt voor de geweldige organisatie en ouder(s)/verzorger(s) bedankt voor uw hulp en steun dit schooljaar.

Oja 11 is uit

In dit bulletin vindt u o.a. informatie over:

 • Belangrijke data
 • Zomerfeest
 • Wisselmiddag
 • Afscheid en musical groep 8
 • Vakantierooster
 • Nieuws vanuit Korein Kinderplein

(meer…)

Praktisch en theoretisch verkeersexamen 2017


Woensdag 21 juni hebben de kinderen van groep 7 deelgenomen aan het praktisch verkeersexamen op de fiets. Tijdens een tocht door een deel van Eindhoven konden ze laten zien dat ze de verkeersregels beheersten en toepasten. Twee kinderen krijgen het volgende jaar een herkansing, de rest van de kinderen is geslaagd.
De kinderen van groep 8 hebben tegelijkertijd hun theoretisch examen gedaan. Alle kinderen zijn geslaagd voor dit onderdeel. Zij ontvangen hun verkeersdiploma voor het behalen van de twee onderdelen.
Proficiat alle geslaagde kinderen als u op lees verder klikt, vindt u nog enkele foto’s.

(meer…)